Paine cu susan

de -Licurici- in Piine, 24 Feb 2018 | 2458 vizualizari

 

"Reteta cu dragoste"

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 320 ml apa calda
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingurita cu sare
  • un varf de cutit zahar
  • susan
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu susan:

Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, apoi se face o gaura in mijloc.

Se pregateste o maia din drojdie, zahar, putina apa calduta si o lingura de faina. Se amesteca bine, pana se omogenizeaza compozitia, apoi se lasa cateva minute, pana se umfla.

Maiaua se pune in gaura din faina, apoi se adauga apa calda.

Toata compozitia se pune la framantat in mixer sau se poate framanta cu mana, pana devine elastica.

Se lasa la crescut, acoperita cu un prosop, cel putin 30min.

Cand este gata, se pune intr-o tava lunga, pe deasupra se presara seminte de sunan, apoi se baga la cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru 45-50min.

Se scoate din cuptor, se lasa la racit, apoi se feliaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu susan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine impletita in trei corzi